Témata - Zdraví a životní styl

Překyselené tělo

OBSAH:
Acidobazická rovnováha těla = základ zdraví (MUDr. Čajka) - více
Překyselené tělo si koledujete si o vážnou nemoc (Ing. Rozehnal) - více
• Čím ovlivňujeme překyselení organismu? - více
• Nemoci z překyselení - více
• Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí? - více
• Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla? - více
• Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny - více
• Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je především výsledkem stravy, kterou jíme - více
• Chemoterapie většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu - více
• Chlorella a spirulina přírodní zdroj chlorofylu obnova acidobazické rovnováhy v těle - více
• Selektivní indikátorové papírky pro zjištění PH - více
• Odkyselení organismu potravinovými doplňky - více
• Projevy překyseleného organizmu - více
• Další potravinové doplňky - více

Acidobazická rovnováha těla = základ zdraví

Zdraví je stav rovnováhy těl, mysli a vědomí. Klíčovým kritériem stavu rovnováhy je acidobazická rovnováha. Stav kyselosti a zásaditosti těla. Jíme převážně kyselinotvorné potraviny. Rovněž hektický způsob života má na tělo kyselinotvorný efekt. Kyselé prostředí je živnou půdou pro bakterie, parazity, je příčinou veškerých zánětů v těle a v závěru dává podklad vzniku našim nemocem.

(Moderní termín - detoxikace organismu - je z tohoto pohledu "nesmysl", zbytečné mrhání prostředky. Jediné smysluplné je pročistit si tělo vytvořením a udržováním stavu acidobazické rovnováhy a sebrat tak živnou půdu plísním, bakteriím a všem dalším parazitům.)

Kyselinotvorní činitelé: živočišné bílkoviny, živočišné tuky, polotovary (přítomnost aditiv), alkohol, káva, thein (černý čaj), přejídání se, nedostatek pohybu a stres.

Zásadotvorné prvky: ovoce, zelenina, ořechy, semínka, med, střídmá strava, zdravý pohyb, umění odpočívat , relaxace, kontemplace.

MUDr. Vít Čajka

Překyselené tělo si koledujete o vážnou nemoc

Ing.Zdeněk Rozehnal

V důsledku současného životního stylu, na který jsou mnozí z nás dokonce hrdí, trápí lidstvo civilizační choroby: předčasně stárneme a umíráme dřív, než je nutné. K nejnebezpečnějším degenerativním zdravotním problémům naší doby patří překyselení organismu.

Kyselost a její opak - zásaditost se udává v hodnotách pH (zkratka od "potential of Hydrogen" = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

U člověka je ideální hodnota pH krve 7,4 a zpravidla se pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo se snaží nepřetržitě a za každých podmínek udržet pH v malé toleranci uvnitř těchto hraničních hodnot.

Při zachování výše uvedené acidobazické rovnováhy nelze příliš výrazně onemocnět. Naopak porušením této rovnováhy si přivodíme nebo alespoň zhoršíme celou řadu nemocí.

2) Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je přemíra duševního napětí.
Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Čím ovlivňujeme překyselení organismu?

1) Především naší stravou,
přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše "kyselinotvorné" a "zásadotvorné" a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.

Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol

Přemíra masa je dvojnásob nebezpečná proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat, protože i hladina cukru (glukózy) musí být v krvi udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím jako je udržení poměrně přesného pH.

Alkohol je nebezpečný proto, že mimo kyselinotvornosti i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken).

Nedostatek příjmu tekutin v potravě - hlavně v tuku a v pojivových tkáních těla roste koncentrace kyselých odpadů.

2) Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je přemíra duševního napětí.

To vede k závažné nerovnováze v řízení našeho těla - dochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervového systému a k převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému, který mimo jiné spouští v těle nadměrnou tvorbu různých kyselých látek, které potřebuje pro domnělý boj nebo útěk.

V průběhu duševní zátěže navíc většina z nás nevědomě potlačuje své dýchání.

3) Třetí hlavní zdroj našeho možného chronického překyselování je nedostatečné dýchání.
Až příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. Kromě chybějícího kyslíku, který by jinak dokázal spoustu kyselých látek doslova spálit, je druhým důsledkem hromadění kysličníku uhličitého v krvi, který vytváří asi nejběžnější kyselinu naší krve, kyselinu uhličitou.

Tělo se zbavuje kyselin výdechem z plic (odstraňuje zejména kyselinu uhličitou), ledvinami (přes močový měchýř), játry, střevy, potními žlázami a kůží (pocením). Pozorujete-li někdy, že se náhle zpotíte, může jít o reakci na jídlo příliš sladké nebo příliš moučné.

Pomalé hluboké dýchání dokáže v těle i jiné malé zázraky

Pokud pořádným dýcháním - pomalým hlubokým - nedodáte tělu dostatek zásadotvorného kyslíku a současně nevydýcháte kyselý oxid uhličitý (CO2), tak Vám ani sebelepší zásadotvorný jídelníček nebude nic platný

Nejezte nic hydrogenovaného jako umělé tuky nebo fritované potraviny, protože narušují proces okysličování

Vyvarujte se produktů, jímž se říká "hydrogenované". Červené krvinky odevzdávají v plících oxid uhličitý a nabírají kyslík. Pak jsou přepravovány v krevním oběhu k buňkám a vypustí nesený kyslík do plazmy.. Takto uvolněný kyslík je k buňkám přitahován rezonancí pí-elektronové oxidace, podporované právě mastnými kyselinami. Jinak si kyslík cestu do buňky nenajde. Na elektrony bohaté mastné kyseliny mají rozhodující roli mezi "dýchacími enzymy" a to je základem buněčné oxidace. (Ed McCabe "Oxygen Terapies", str.85). Netřeba dodávat, že rakovinové buňky jsou citlivé na kyslík.

Naše těla jsou stvořena tak, aby fungovala jako vyvážený celek - ovšem je-li dodržena již výše zmíněná zásadní acidobazická rovnováha. Překyselení má sedm stupňů, přičemž sedmý stupeň vede k zásadním degenerativním chorobám včetně rakoviny.

Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Mezi nemoci z překyselení zejména patří:

  • chronická únava
  • otoky
  • alergie, ekzémy, astma
  • poruchy imunity
  • artróza, artritida, degenerativní poškození kloubů
  • osteoporóza
  • gynekologické záněty a výtoky
  • zácpa, průjem
  • neplodnost
  • metabolické poruchy, např.cukrovka
  • nadváha
  • přecitlivělost a trvalá podrážděnost
  • onkologická onemocnění
Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?

Prostě tím, že tělo nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším co je k dispozici. Především odebírá tkáním vápník. Například cévy mají velmi jemnou výstelku a opravdu nejsou vhodné pro transport kyselých roztoků. Nadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně a ta jednak tuhne a jednak na takové postižení reaguje "záplatou" z cholesterolu.Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebírá nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek. Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.

Který orgán bude napaden a poškozován přednostně? O tom rozhoduje nastavení naší psychiky, a její vliv na funkce jednotlivých orgánů.

Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

Kupte si pH papírky na kontrolu moči. První ranní moč se ještě toleruje v hodnotách pod pH 7, ale přes den musí mít Vaše moč minimálně pH 7, ale raději ještě o pár desetin vyšší. Pokud máte v průběhu dne pH moči pod 7 můžete si být jisti, že už teď je Vaše zdraví nějak poškozeno a bude to s Vámi stále horší - pokud nezměníte styl života. Pokud má moč naopak již od samého rána nepřetržitě vysoké pH (7,4) mohlo by to znamenat, že ledviny mají zablokované vylučování kyselin.Další možností je změřit pH slin, ale to není lepší řešení než je měření moči, protože slina nezabíhá do tak varovné vysoké kyselosti a za další před její kontrolou se nedoporučuje dvě hodiny nic jíst a pít kromě čisté vody.

Případného překyselení se lze zbavit! Sportujme, především lehce (chůzí s holemi), dýchejme zhluboka, kdykoliv si na to vzpomeneme (celá tzv. moderní civilizace dýchá jen povrchně), doplňujme minerály a vitaminy (ve stravě), pijme zásadité nápoje (včetně odkyselujících čajů), provádějme zásadité koupele a dostatečné množství času věnujme spánku. Poměr stravy zásadité a kyselé by měl být 4:1. Proto se doporučuje sníst denně pět porcí zeleniny a méně sladkého ovoce na úkor tzv. běžné stravy.

Ženy se zbavují překyselení menstruací, později o ně musí dbát samy. Muži tuto možnost nemají, což může být důvodem například brzké ztráty či šedivění vlasů.

Odkyselení organismu by mělo být vždy základním krokem při řešení jakýchkoliv zdravotních problémů. Teprve při dosažení rovnováhy mezi kyselými a zásaditými složkami krve (i všech ostatních tělních tekutin) může tělo mnohem efektivněji využít jakékoliv další kroky na cestě k uzdravení. Ať už jde o použití detoxikačních produktů nebo přírodních látek s regeneračním účinkem.

Také látky s nutričním účinkem (včetně vitamínů a minerálů) mohou tělu mnohem více prospět jen tehdy, není-li překyselené.

Naštěstí si od překyselení - této zřejmě nejčastější a nejzhoubnější odchylky od zdraví - může každý pomoci sám, protože to za nás stejně nikdo nemůže udělat. Takže nejrozumnější řešení je, zahájit svoji novou životní etapu a nejlépe hned teď - tím že ještě s pohledem na tyto řádky začnete zhluboka dýchat a kdykoliv si vzpomenete.Rychlým a jednoduchým řešením je užívání jedlé sody (NaHCO3) a dnes i podávání složitějších zásadotvorných směsí různých chemikálií. Tyto minerální zásadotvorné směsi bohužel v některých případech obsahují vápník.Jednorázově snížit pH krve jen proto, že právě upozornila kontrola moči, že v cévách Vám asi koluje něco, co se poněkud podobá elektrolytu v baterii, to je sice lákavé, ale není to nic o trvalé změně dosavadního překyselujícího a sebezničujícího životního stylu.

Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Tato námitka se netýká jedlé sody, ta žádný vápník neobsahuje, zato obsahuje sodík, prvek, kterého máme ve stravě i tak nadbytek v podobě kuchyňské soli.

Nicméně lidé, kteří užívají javorový sirup se sodou, jsou odolnější vůči virózám a lépe se jim hojí rány. Jste-li netrénovaný člověk a chystáte se k většímu fyzickému výkonu, můžete si před ním vzít lžičku této medicíny. Kyselina mléčná, která se tvoří při námaze ve svalech se rychleji vstřebává. Jestli vás bolí kolena, nebo trpíte dnou, dejte si na bolavá místa obklad ze samotné jedlé sody. Na určitou dobu se Vám uleví.

Recept na medicínu: smíchejte 1 díl čisté jedlé sody (NaHCO3 hydrogenuhličitan sodný) se 3 díly 100% javorového sirupu. Ve vodní lázni za stálého míchání udržujte směs 5 minut na teplotě 40 - 45°C. Užívejte 1 až 3 čajové lžičky denně. Při rakovině by se z počátku měly brát časté silnější dávky, aby se rychle dosáhlo výraznějšího posunu pH k normě. Zkuste si měřit pH moči a podle toho dávkování upravit.

Nicméně prioritní a pro trvalé snížení pH těla je především úprava stravy, pohoda a správné dýchání.

Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin, velice důsledně tutlána.

V roce 1931 německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobně popsal , že rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla na nefyziologické stravování a zároveň velice nezdravý způsob života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně vařenou stravu, která organizmus nadměrně okyseluje) a navíc se v důsledku nedostatečné fyzické aktivity v těle automaticky vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem. Kyselost prostředí z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

MUDr. Warburg proto hlásal toto: "Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé". Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku. "Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny".

"Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv výjimky." Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité.

Ve svém díle "Metabolismus nádoru" MUDr.Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

  • zvýšenou kyselost tkání a krve a zároveň značnou hypoxii (akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky)
  • objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku

Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je ale především výsledkem stravy, kterou jíme

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a nadměrně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.

Chemoterapie většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu

Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry, že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii. Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky. Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.

Správná míra pH
Je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům, které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování. Nepřehánějte to nikdy ani se solí. Používejte ji proto přiměřeně. Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%.

Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především pomocí příslušné stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbáním se stresu a také nezbytným doplňováním přírodního chlorofylu, který je ale přítomen jen a pouze v nevařené či jinak chemicky neupravované zelenině!

Názory odborníků

  • "Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí," za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě
  • "Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité - důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle." - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize "Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři" ("Alcalize or Die")
  • "Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit. Pak se teprve s neuvěřitelnou pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci" - MUDr. Robert O. Young

Chlorella a spirulina přírodní zdroj chlorofylu (obnova acidobazické rovnováhy v těle)

Chlorella

Spirulina

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/chlorella-a-spirulina/

Selektivní indikátorové papírky pro zjištění PH

K měření moči je vhodné používat pouze tzv. selektivní indikátorové papírky, protože měří mnohem přesněji než v lékárnách běžně prodávané univerzální papírky na měření moči. Selektivní mají podstatně bohatší stupnicí pH.

Selektivní indikátorové pH papírky s širším rozsahem pH 5,0-9,0. Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu. Tyto pH papírky jsou určeny především pro ty, kdo jsou zvědaví, kam až může jejich pH stoupnout při dobře provozovaném odkyselujícím životním stylu.

Velmi selektivní indikátorové pH papírky pro přesnější rozlišení na nejdůležitější oblast měření pH 5,4 - 7,0. Jsou vhodné pro orientační měření pH, například při zjišťování kyselosti organismu a následné úpravě stravovacího režimu.

Acidobazická rovnováha je rovnováha kyselin a zásad uvnitř organismu, tj. stálý poměr mezi jejich tvorbou a odbouráváním, respektive vylučováním. Hodnota pH určuje stupeň kyselosti (pH < 7) či zásaditosti (pH > 7) organismu, pH 7 je neutrální.

Jak používat

  • K vyšetření použijte čerstvou moč odebranou do čisté nádoby bez stop mycích prostředků a dezinfekcí.
  • Vyjměte z krabičky jeden proužek a krabičku uzavřete.
  • Indikátorový pH papírek namočte na 1-2 vteřiny do nádobky s močí a pak jej vytáhněte.
  • Po jedné minutě působení vyhodnoťte zbarvení papírku vizuálním srovnáním s přiloženou barevnou stupnicí.

Balení: 200 ks

Odkyselení organismu potravinovými doplňky

TOP 10 na odkyselení organismu

Top 10 je směs 10 přírodních surovin, které napomáhají odkyselení těla a jeho návratu do optimálního zásaditého stavu (pH 7,37). Odkyselením těla se optimalizuje činnost imunitního systému a jednotlivých orgánů.

Produkt TOP 10 na odkyselení organismu obsahuje:

  • Kurkuma - přírodní antibiotikum s antibakteriálními a antivirovými účinky, současně působí jako významný antioxidant.
  • Ginkgo - příznivě ovlivňuje nervový systém a krevní oběh tím, že rozšiřuje cévy.
  • Chlorella a Spirulina - patří mezi tzv. "zelené potraviny", které jsou cenným zdrojem rostlinných bílkovin, minerálních látek a stopových prvků.
  • Kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastinák, celer) - patří mezi nejvíce zásaditě působící potraviny.
  • Brokolice a kapusta - jsou prospěšné obsahem antioxidantů a napomáhají upravovat hladinu cholesterolu.

Složení

Chlorella pyrenoidosa, Spirulina, jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba), kurkuma, sušená zelenina - brokolice, celer, petržel, pastinák, mrkev, kapusta

Dávkování

Užívejte 1 tobolku 3x denně, zapijte alespoň 1/4 l vody, nejlépe během jídla.

Balení

90 tobolek - dávka na 30 dní


pH Minerals



je doplněk stravy, který byl speciálně vyvinut a vyroben na úpravu acidobazické rovnováhy organismu (odkyselení organismu). Přípravek je také vhodný k doplnění základních organických minerálů a díky přídavku čekankové vlákniny i pro podporu správného fungování trávícího traktu. Díky jedinečnému složení a vyváženému poměru surovin patří mezi špičku nejen na českém trhu. Je vhodný i pro diabetiky.

Složení v denní dávce (10,9 g)

laktát vápenatý (regulátor kyselosti), laktát hořečnatý (regulátor kyselosti), maltodextrin, čekanková vláknina (inulin), citrát tridraselný (regulátor kyselosti), sušená citrónová šťáva, kyselina citrónová (regulátor kyselosti), L-carnitin, uhličitan hořečnatý (protispékavá látka), kukuřičný škrob (protispékavá látka), přírodní citrónové aroma, xanthan (zahušťovadlo), steviol glykosidy (sladidlo, extrakt stevia rebaudiana), kurkumin (barvivo), glukonát manganatý, vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid), vitamín B2 (riboflavin), vitamín D3 (cholekalciferol)

Obsah účinných látek v denní dávce:

  • 600 mg draslík (30% DDD), 500 mg vápník (62,5% DDD), 250 mg L-carnitin, 250 mg hořčík (67% DDD), 2 mg mangan (100% DDD), 1,4 mg vitamín B2 (100% DDD), 0,7 mg vitamín B6 (50% DDD), 0,005 vitamín D3 (100% DDD)

DDD = doporučená denní dávka

Dávkování:
Užívejte 2x denně 2 čajové lžičky směsi, dobře rozpusťte v 1 dcl vody a vypijte. Denní dávka: 4 lžičky = 10,9 g

Projevy překyseleného organizmu


Cévní potíže, arterioskleróza, kornatění tepen, infarkt, mrtvice, poruchy prokrvování, křečové žíly

Tepny jsou pokryty slabou zásaditou vrstvou buněk endotel, pokud tělo potřebuje neutralizovat kyseliny, bere si často zásadité látky i z endotelu, proto je jejich povrch pórovitý a rozrušený. Pak nastupuje vitamin C, který vytváří kolagen a pokud je i toho málo, tělo to kompenzuje cholesterolem. Je to proto, aby cévy nebyly propustné a nenastalo krvácení do tkání. Kromě toho pronikají do cév částečky tuku. Bílkovinné substance i vápenaté soli se pevně usazují v rozrušených cévních stěnách, které se tím stávají měně pružné. Tím musí tělo zvýšit krevní tlak, aby se tkáně prokrvovaly, přesto však je to mnohdy nedostatečné. Tento proces probíhá nepozorovaně již asi od 20. roku života. Jediný způsob jak zachovat cévy mladé a elastické, je udržovat správné hodnoty pH v těle. Špatná propustnost kapilár je potom jednou z hlavních příčin infarktu a mrtvice.

Artróza, degenerativní postižení kloubů

Degenerativní změny v kloubech postupují ruku v ruce se sníženým obsahem minerálů v chrupavkách a kloubech. Opotřebování kloubů je způsobeno překyselením těla více, než věkem nebo zátěží. Překyselené tělo se snaží svoji kyselost vyrovnat odebráním zásaditých látek z kloubního mazu, kde tím dochází k jeho zahuštění a ve spojení s uloženými krystalky solí se vytvoří hmota podobná smirku, která při každém pohybu poškozuje chrupavku a způsobuje bolest. Zároveň dochází ke snížení tvorby synoviální tekutiny, která vyživuje klouby a tím se proces postižení ještě urychluje. Je to například tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno. Tělo někdy uskladňuje přebytečné kyseliny i ve stěně šlachovité pochvy kloubu a ve šlachovitých úponech, proto je tam vyšší kyselá koncentrace, která vyvolá zánětlivé změny kloubů a pohyby začínají být bolestivé.

Dna, pakostnice

Původcem dny je zvýšená míra močoviny v krvi, ale skutečnou příčinou tohoto onemocnění je překyselené tělo. Při akutním nedostatku zásaditých látek inklinuje kyselina močová k tomu, že se shlukuje do malých krystalků v pojivovém vazivu, pokud je v těle málo zásad, krystalky se nestačí neutralizovat ani vyloučit.

Migrény, bolesti hlavy

Překyselení je jednou z příčin, při kterém dochází k neprůchodnosti kapilár a tím nedokrvování hlavy. Nedostatek Mg (hořčíku) pak vede ke křečím.

Bolesti v zádech, tuhnutí svalů, potíže meziobratlových plotének

Pokud je překyselení veliké, kyseliny se usazují ve svalech, které tuhnou, a to se projevuje zejména v zádech. Tato situace vede k bolestivým svalovým zánětům, následně k vadnému držení těla, ke zhoršenému dýchání, postupně k blokaci obratlů, k opotřebení plotének a k uskřípnutí nervu. Stres, který překyselení zvyšuje, tento proces významně urychluje.

Celulitida, pomerančová kůže

Vedle překyselení se na ní podílí nadváha a hormony. Ženský organizmus vylučuje kyseliny především během menstruace. Pokud množství kyselin přesáhne určitou hranici, ukládají se mezi jednotlivými periodami v krvi, v lymfě, tkáňovém moku a placentě. Když se sklady naplní, je potřeba je neutralizovat, na což se spotřebují zásoby zásaditých minerálních látek v těle. Neutralizované kyseliny se ukládají na bocích, stehnech a nadloktí a projevují se navenek jako celulitida. Odtud mohou být kdykoliv vyloučeny.

Premenstruační syndrom

Těsně před propuknutím menstruace začínají kyseliny v těle kulminovat, což vyvolává otoky, nafouklé břicho, podrážděnost, bolest prsů, migrény, deprese. Pokud žena navíc krvácí v období, kdy nemá, je potřeba především myslet na odkyselení.

Ekzémy, kožní potíže

Ty začínají u hlavních chemických továren těla. Játra, žlučník, ledviny, které jsou natolik zatoxinované, že se tělo snaží zbavit kyselin i kůží. Objevují se kožní potíže a všechny změny na kůži vyžadují důsledné odkyselení. Mezi další následky překyselení patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, trudovitost a hnědé skvrny. Mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, jejich náhlá zvýšená tvorba je opatřením proti kyselosti těla, která zejména zasahuje játra.

Pálení žáhy

Pokud orgány jako játra, žlučník, slinivka břišní a tenké střevo spotřebují více zásaditých látek na trávení kyselinotvorné stravy, než má tělo k dispozici, žaludek musí vyrobit více natriumkarbonátu. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy.

Onemocnění jater, žlučové kameny

Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH. Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny ze žlučníku, tak tuhnou a ve spojení s jinými tělesnými látkami tvoří žlučové kameny.

Vředy na dvanácterníku, zánětlivá onemocnění žaludku a střev

Dvanácterník má přirozené zásadité prostředí. Navazuje na žaludek, kde se kyselé žaludeční šťávy musí nejprve neutralizovat, protože vlastní trávení probíhá již v zásaditém prostředí. Pokud je kyselinami přetížen žlučník a slinivka a v žaludku není dostatek zásad, ve dvanácterníku vzniká zánětlivá reakce, později vřed. Pokud je stav překyselování žaludku dlouhodobý, může přejít k překyselení celého střeva a k následným dyspeptickým potížím, v horším případě k chronickým zánětům střevní sliznice. Stres, který působí tak, že se v žaludku samovolně vytváří nadbytek HCL (kyselina chlorovodíková), je jedním ze spouštěcích faktorů.

Mykóza, plíseň

Kyselé pH je ideální živnou půdou pro rozmach různorodých plísní. Plísně lze natrvalo odstranit jen úplnou a trvalou změnou pH. Při detoxikaci a odplísnění však umírající plísně vypouštějí velké množství toxinů a trvalé odkyselení je cesta, jak se plísní natrvalo zbavit.

Nehty, lámavost

Pokud se nehty třepí, lámou, vznikají na nich rýhy nebo bílé skvrny, pak je to výzva k odkyselení.

Nespavost, poruchy spánku

Tvrdošíjné poruchy spánku většinou mizí s okyselením. Překyselení totiž zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje organizmus ve stavu trvalého napětí a ve střehu.

Deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění

To vše souvisí s překyselením více, než se nám může zdát.

Únava, vyčerpanost, vnitřní neklid

Jsou to příznaky trvalého podráždění vegetativní nervové soustavy, které je vyvoláno překyselením organizmu.

Oční problémy

Šedý zákal, svědění očí, začervenalé spojivky, přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje sítnici. Výměna v očních komorách probíhá velmi pomalu, proto úspěšné léčení zde probíhá pozvolna.

Oslabená imunita

Kyselé pH narušuje střevní imunitu v tenkém střevě a překyselení vede také k zánětlivým procesům zejména v oblasti dýchacích cest.

Osteroporóza, řídnutí kostí

Jednou z rezerv zásadotvorných látek jsou především klouby a kosti, kde je vysoký obsah vápníku. O vápník nás bohužel připravuje mnoho dalších faktorů (alkohol, nikotin, kofein, cukr, mléko, tučné maso, mnohé chemické léky, záněty a plísně ve střevech, které vstřebávání vápníku brání). Proto si tělo rádo vypomáhá tak, že bere vápník z kostí a kloubů, když potřebuje neutralizovat kyseliny.

Onemocnění ledvin

téměř všechna onemocnění ledvin jsou úzce spjata s překyselením tělesných tekutin. Ledviny totiž z velké části odstraňují přebytečné kyseliny z organizmu. Také pocity podrážděnosti, či pálení při močení, záněty močového měchýře, ledvinové a močové kameny ukazují zřetelně ne překyselení. Nedostatečné množství vhodných tekutin během dne, způsobuje koncentrovanost moči a její kyselejší pH.

Potivost nohou a celková potivost, tělesný pach

Nohy i celá kůže při překyselení organizmu slouží jako náhradní ledviny a významně doplňují funkci ledvin. Pokud nohy dokonce pálí, je nutné přestat ihned jíst vepřové maso, protože pálení nohou vyvolává kyselina sírová, která vzniká v těle při trávení masa. Společně s potem se vylučují větší měrou i kyselé a odpadní látky, které vznikají při metabolizmu a způsobují nepříjemný zápach těla. Pokud se někdo budí a je polit studeným potem, mělo by to být dostatečným varováním, aby ulehčil ledvinám a odkyselil tělo.

Rakovina

Průzkumy na různých světových onkologických pracovištích se shodují v jednom, že všichni onkologicky nemocní pacienti mají velmi kyselé pH organizmu. Střevo zatížené kyselinami a z toho důvodu zakrnělé Peyerovy Pláty, které produkují a stimulují přirozené zabíječe plísní, to vše vede k ideálnímu prostředí pro množení karcinogenních buněk. Zátěž překyseleného organizmu k tomu ještě více přispívá a toto prostředí je totiž pro jejich přežití a množení nezbytné. Rakovina v zásadotvorném (alkalickém) prostředí nemá vhodné podmínky pro svůj rozvoj.

Ústní dutina, potíže se zuby a dásněmi

Následek překyselení a nedostatek vstřebávání B komplexu je jednou z příčin tvorby aftů, oparů, praskajících koutků úst. Také to je jedna z příčin podráždění mandlí a hrtanu, citlivých a zanícených dásní. Zubní kazy jsou následek demineralizace zubů jako reakce na překyselení. Sliny s pH 7,1 jsou důležité, aby zubní sklovina dostávala minerály, také při kyselém pH v ústech následně vzniká krvácení dásní a paradentóza. Toto vše také velice úzce souvisí s ústní hygienou.

Zdroj: www.honzazkrkonos.cz

Kustovnice čínská - sušené plody

Goji (godži) jsou sušené plody kustovnice čínské (Lycium chinensis). Obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (např. tryptofan či isoleucin) a až 21 stopových prvků (např. zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor). Goji jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů ze všech známých plodů na zemi (což naznačuje už jejich jasně červená barva).

Červené plody Goji rostou na trnitých keřích v úrodné půdě himalájských podhůří. V těchto oblastech, kde je kustovnice čínská běžnou součástí stravy, a kde je považována za symbol zdraví, pohody, síly, vytrvalosti, krásy, sexuální potence a touhy, najdeme obyvatelstvo s nejdelší průměrnou délkou života na Zemi.

Goji Kustovnice čínská pomáhá:

  • likvidovat volné radikály,
  • posilovat imunitu, játra a ledviny,
  • vyživovat krev,
  • zlepšovat zrakovou ostrost,
  • při impotenci,
  • snižovat krevní tlak,
  • zmírňovat projevy lupénky,
  • má afrodiziakální vlastnosti,
  • zlepšovat paměť,
  • dodávat energii.

Goji Kustovnice čínská obsahuje:

  • 18 aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních,
  • vitamíny - A, C, B1, B2, B3, B6, E,
  • 21 stopových prvků např. železo, měď, sodík, draslík, selen, zinek, mangan, germanium aj.,
  • minerály - vápník, hořčík, fosfor,
  • 8 polysacharidů a 6 monosacharidů,
  • 5 nenasycených mastných kyselin, včetně esenciálních, kyselina linolová, alfa linolenová, beta-sitosterol a další fytosteroly,
  • 5 karotenoidů, beta karoten, zeaxantin, lutein, lykopen, kryptoxantin, xantofyl,
  • množství fenolových pigmentů s antioxidačními vlastnostmi.

100% neředěná šťáva z kustovnice čínské (Goji) Bio

500 ml 1000 ml

ODSTRANĚNÍ PARAZITŮ Z TĚLA

WURM - EX 490,- Kč


POTRAVINA 21.století - PLODY KUSTOVNICE ČÍNSKÉ - GOJI

SUŠENÉ PLODY 1 kg

Doporučená konzumace do 10 g denně

100% Bio šťáva z kustovnice 500 ml



BETA GLUKAN forte"1" v posílení imunitního systému

standardizace nejméně na 85% čistého betaglukanu
nevzniká rezistence baktérií
nenávykový
nejprostudovanější imunomodulant - bez vedlejších účinků

ALOE VERA

Tyto stránky mají pouze informativní účel a nenahrazují lékařskou péči

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/prekyselene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

Zpět na Téma - Zdraví a životní styl

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky